Floriske Gerritsma

  • Home
  • Galerie
  • Floriske
  • Actueel
  • Contact

Een pelgrim in de Friese klei

02 // GALERIE

Wat ik waarom creëer

De volgende thema's zijn terugkerend in mijn werk en inspireren me mateloos.

Ook krijg je hier een impressie van mijn schilderijen.

03 // GALERIE

Vergane Glorie

Vergane glorie is voor mij wat Wabi Sabi voor de Japanners is: de schoonheid van de imperfectie. Dit betreft schoonheid of sereniteit die komt met de jaren wanneer slijtage de nadruk legt op het leven en de vergankelijkheid van een object.

04 // GALERIE

Weidse Waddenkust

Doordat Nederland een klein en dichtbevolkt land is, vraag je je soms af waar je nog kunt genieten van de ongerepte natuur. Maar zodra je in de noordelijke provincies komt, merk je dat het landschap steeds leger en uitgestrekter wordt. Hier kun je je nog alleen voelen. Hoe meer je richting het noorden trekt, hoe rustiger het wordt. En wanneer je uiteindelijk op een willekeurige plek langs de Waddenkust over de zeedijk stapt, stap je in een oase van rust en ruimte. Dit is een ervaring die de Waddenkust van het vasteland zo uniek maakt. Hier fotograferen is een waar genot en een ervaring op zich! Ik geniet altijd met volle teugen van de geluiden van de vogels, de wind en de karakteristieke geur van het wad.

05 // GALERIE

Historisch Erfgoed

Erfgoed is belangrijk voor de identiteit en beleving van mijn leefomgeving, zoals archeologie, cultuurlandschap en monumenten. Met het erfgoed langs de waddenkust pronk ik graag en ben er trots op.

06 // GALERIE

Lijnenspel

Leidende lijnen maken een foto dynamisch. Lijnen zijn overal en in allerlei vormen: recht, rond, verticaal, diagonaal. Ze zorgen allemaal voor net een ander effect op de foto en vertellen een verhaal. Bij een goede compositie vestigen ze de aandacht op het onderwerp en bepalen ze de sfeer van een foto.

07 // GALERIE

Schilderijen

Mijn kunstwerken ontstaan spontaan wanneer ik een ingeving krijg om iets op mijn manier uit te beelden. Het liefst maak ik een impressie van een bepaald onderwerp wat me aanspreekt. Het beeld vormt zich gestaag als ik laag na laag aanbreng met mijn paletmes. Mijn werk kenmerkt zich door deze gelaagdheid in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen - denk aan zand, bladeren, stof, roest -, dit creëert een doorleefd werk.